PUOLAN KENNELLIITON KULTAINEN ANSIOMERKKI

 

I MITEN KAIKKI ALKOIO

I PUOLAN KENNELLIITON KULTAINEN ANSIOMERKKIO

  Kokouksessa sain lisäksi kuulla, että minulle on anottu Puolan Kennelliiton kultaista ansiomerkkiä.
  Sen myöntämisestä päättää yksin Puolan Kennelliitto, ja myöntämisprosessi saattaa kestää vuodenkin. Lisäksi minulle kerrottiin, että vaatimukset palkinnon saavuttamiseksi ovat korkeat, mutta kasvatustoimintani ja aikaansaannokseni varmastikin täyttäisivät nämä vaatimukset.

   

  Aivan tammikuun alussa 2008 sain Puolan Kennelliitolta kirjeen, jossa kohteliaimmin ilmoitettiin minulle myönnetyn

  KAIKKEIN KORKEIMMAN KUNNIAMERKKIN, JONKA PUOLAN KENNELLIITTO ULKOLAISILLE HENKILÖILLE MYÖNTÄÄ

  ”The Polish Kennel Club Golden Badge”
  Puolan Kennelliiton kultainen ansiomerkkin

   

    Myöhemmin kunniamerkkiä symposiumissa vastaanottaessani huomasin, että sen lisäksi että merkit olivat hyvin tarkkaan numeroidut, mukana seurasi myös palkintolautakunnan myöntämä "henkilöllisyystodistus" hyväksynnän saaneelle.
  Minulle jaettu merkki oli numeroltaan 851.

   


I PON KERHON SYMPOSIUMO

  Tämän kunniamerkin jakotilaisuus oli lauantaina 12.04.2008 Puolan Club show’n yhteydessä järjestettävässä Toisessa Kansainvälisessä PON Kongressissa. Vain hyvin, hyvin pienen hetken ajan mietin, lähdenkö Puolaan noutamaan mitaliani henkilökohtaisesti. Kun tilaisuus vielä pidettiin Puolan Club-show’n yhteydessä, jossa seuraavana päivänä oma kasvattini kilpailisi Puolan huippujen kanssa, oli päätös nopeasti tehty.

  Symposium järjestettiin Bydgoszcz’n kaupungissa, Lucznizkan urheiluhallissa. Tilaisuus olikin saavuttanut suuren suosion, paikalla oli suuri joukko ulkomaisia PON-harrastajia mm. Ranskasta, Ruotsista, Saksasta, Suomesta ja USA:sta sekä tietenkin Puolasta. Tilaisuus aloitettiin iltapäivällä luennoilla PON’n historiasta. Esitelmöijä olikin tehnyt suuren työn ja esitti mm. valokuvia koirista, joista PON’in kehitys on lähtenyt käyntiin. Valitettavasti luennot olivat puolaksi ja ulkolaisten ei oletettu olevan kiinnostuneita varhaisesta historiasta, joten luentoa ei käännetty englanniksi.

  Seuraavaksi käytiin läpi PON-kerhon ja PON CLUB SHOW’n historiaa. Seuraavana päivänä järjestettävä näyttely oli 19 kaikkiaan järjestetty CLUB SHOW. Jokaisen näyttelyn Voittajan nimet käytiin läpi ja näytettiin myös piirtoheittimellä yleisölle.

  Myös PON’n rakenne ja liikkeet olivat luennon aiheina. Tämän luennon piti tuomari tr. T.Borkowski. Luento oli erittäin mielenkiintoinen, ja varsinkin siitä olisimme halunneet saada käännökset englanniksi, mutta käännökset jäivät hyvin vähiin. Varsinkin floppitaululle piirretyt selvitykset kulmauksista, liikeratojen ulottuvuuksista ym. olisivat kiinnostaneet kovastikin myös ulkomaisia kuulijoita

  Viimeisenä Luennoitsijana oli eläinlääkäri, joka kertoi meille PON’s käyttäytymisestä ja miten siihen voidaan vaikuttaa. Hän esitti luentonsa powerpoint-esitelmänä ja onnistuinkin kuvaamaan mielenkiintoisen esitelmän. Lisäksi hän oli varautunut loistavasti ja esitti koko esitelmänsä myös englanniksi.

I MITALLIEN JAKOO

  Luentojen jälkeen jaettiin kunniamaininnat ja mitallit kaikille ansioituneille. Tällä kertaa jettiin Puolan PON-kerhon kunniakirja kolmelle Puolalaiselle henkilölle mm. Andrej Stepinskille ja Majiec Miczekille, sekä Puolan Kennelliiton kultaiset ansiomerkit. Valitettavasti listaa näiden saajista ei ollut saatavilla, mutta vastaanottamassa paikan päällä oli ainakin allekirjoittaneen lisäksi Kristina Purens Ruotsista, Christa Lochner Ransakasta, ja puolasta Janusz Zerebeccy.
  Puolalaiset itse tuntuivat kunnioittavan todella suuresti näitä mitalisteja, ja kohtelu oli tietenkin sen mukaista. Tuntui ruhtinaalliselle ”olla arvostettu” eikä kukaan sivuuttanut asiaa pelkällä olankohautuksella. Onnitteluja tuli niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin.

I PON CLUB SHOWO

  Seuraavana päivänä, sunnuntaina 13.04.2008 järjestettiin samassa paikassa Puolan polskien tärkein näyttely, CLUB SHOW. Vaikka näyttely nyt järjestettiin sisähallissa, oli tännekin kerätty runsas piknik-pöytä, jonne PON-kerholaiset olivat tuoneet tarjottavaa. Ja kaikkea piti tietenkin maistaa. Eikä tässäkään näyttelyssä ruoka loppunut kesken.
  Myös palkintopöytä oli vähintäänkin yhtä runsas, kuin se oli ollut edellisenäkin vuonna. Palkintoja oli tavarapalkinnoista ja pokaaleista erilaisiin ruokasäkkeihin saakka.

  Itse näyttelykehät aloitettiin, kuten edellisenäkin vuonna, urosten ja narttujen jälkeläisluokilla, pariluokilla ja kasvattajaluokilla. Sen jälkeen aloitettiin arvostelut pentuluokilla.

  Näyttelyssä oli mukana myös oma kasvattini Janne, Flinkbein Dla Kontekst, joka nyt esiintyi ensimmäistä kertaa Puolan näyttelyissä VALIOLUOKASSA. Jännitys oli kova seuratessani urosluokkia. Tuomari kuitenkin valitsi Jannen parhaaksi urokseksi ja päivän päätteeksi Janne kilpaili vielä NÄYTTELYN PARHAAN –arvosta, ollen lopulta KOKO NÄYTTELYN VOITTAJA !

  Joskus täällä Suomessa tuntuu, että esim. Puolan PON CLUB SHOW’n ROP on vain yksi ROP-arvo muiden joukossa, mutta siellä paikan päällä koko näyttely ja kaikkien luokkien voittajat - saati sitten koko näyttelyn paras oli jotain aivan huimaa ja mahtavaa. Tämä oli VALTAVA SAAVUTUS, ja kunnia tästä voitosta, hui oikein puistattaa vieläkin, oli aivan sanoinkuvaamaton.

  Illan päätteeksi korkattiin voittajan kunniaksi shampanjapullot ja perinteinen PON-kakku.

  Näyttelystä löytyy lisää tietoa sivuilta PON CLUB SHOW 2008


I CLUB SHOW VOITTAJATO

  Tämä Puolan tärkein PON-näyttely on järjestetty nyt kaikkiaan 19 kertaa. Näyttelyn voittajalle jaetaan kirtopalkinto, johon on kaiverrettuna kaikkien aikaisempien näyttelyn Voittajien nimet.

  Puolan PON-kerhon puheenjohtaja kertoi minulle, että tämän 19 vuoden aikana, jona Club Show on järjestetty, ainoastaan 2 ulkomaisen kasvattajan koiraa on koskaan voittanut näyttelyn.
  Kaikki muut voittajakoirat ovat aina olleet Puolalaisen kasvattajan kasvattamia koiria.

  Nämä kaksi ulkomaiskasvattia, jotka ovat ikinään kiilanneet puolasten koirien joukkoon, ovat
  vuonna 2001 Flinkbein Ekspanat ja
  vuonna 2008 Flinkbein Dla Kontekst.