polski owczarek nizinny - lagotto romagnolo

Näiltä sivuilta löydät vuoden 2007 uusimmat päivitykset, meille tärkeät asiat,tapahtumat ja kuvat.

UUSINTA UUTTA 2007

Rauhaisaa Joulua Ja Räiskyvää Uutta Vuotta

kaikille kasvattieni omistajille, muille ystävilleni ja aivan kaikille PON-, ja LAGOTTO- kerholaisille, sekä ONNEA ja MENESTYSTÄ tulevalle harrastus-vuodelle

SUURKIITOKSET KAIKILLE KASVATTIENI OMISTAJILLE kuluneesta upeasta vuodesta 2007, sekä aktiivisuudesta koirienne kanssa näyttely- ja kilpakentillä.

Kiitokset myös kaikille teille jotka olette auttaneet, kannustaneet ja tukeneet työtäni ja olleet kanssani jakamassa näitä mahtavia onnenhetkiä ja tekemässä tästäkin vuodesta niin ikimuistoista !!

Tästä on hyvä jatkaa vuonna 2008

Hyvää Joulua

Onnea ja Menestystä Vuodelle 2008

15.12.2007 KV TUKHOLMA

15.12.2007 oli Tukholmassa Pohjoismaiden Voittajanäyttely. Tiina oli ilmoittanut Wolen näyttelyyn ja minä otin mukaan Maisan, ja niimpä suuntasimme pienelle lomamatkalle naapurimaahan juuri ennen Joulukiireitä.

Englantilainen tuomari ihastui Woleen suunnattomasti, kehui sitä kehässä kolmeen eri kertaan, MUTTA.... Wole oli tuomarin mielestä aivan liian lihava ja siksi se jäi tänään toiseksi. Wole oli siis PU2, kera vara-CACIBin.
Maisa sensijaan, tuomarin mielestä, oli "juuri sopiva", ja aivan upealla arvostelulla avoimen luokan 1/2 .


09.12.2007 VOITTAJANÄYTTELY, KV HELSINKI, MESSUKESKUS

Joulukuun 9 järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa Suomen Voittajanäyttely 2007. Tällä kertaa polskit ja lagotot olivat kehässä samana päivänä, sunnuntaina, ja melkeimpä samaan aikaankin.
Lagottokehä alkoi kuitenkin hiukkasen aiemmin, joten ehdimme seuraamaan lagottotyttö Fannin esiintymistä kehässä :

  LAGOTTO
  Flinkbein Altamente Amena ROP PEJNTU, ROPUNSA PARAS PENTU
  Polskeissa puolestaan
  UROKSET PENTULUOKKA
  Talizman Flinkbein Kontekst 1KP, ROP PENTU

  UROKSET JUNIORILUOKKA
  Flinkbein Energiczny ERI 2

  UROKSET VALIOLUOKKA
  Flinkbein Zupelny Sukses ERI 1, PU 2, vara-CACIB
  Cedr Moscic ERI 2, PU 3
  Flinkbein Wolec ERI 4

  NARTUT JUNIORILUOKKA
  Riposta dla Flinkbein Kontekst ERI 1, vara-sert, JV-07

  NARTUT VALIOLUOKKA
  Flinkbein Swietny ERI 1, PN 1, CACIB, VSP, V-07
  Flinkbein Calkiem Dobra ERI

  KASVATTAJALUOKKA
  Flinkbein kasvattajaluokka 1kp, ROP,

Fanni oli ROP PENTU

ja myöskin Tane oli ROP PENTU

25.11.07 PENTUNÄYTTELY

25.11.2007 järjestettiin Kaapelitehtaalla, Helsingissä pentunäyttely, jossa myöskin lagottotyttö Fanni, Flinkbein Altamente Amena , käväisi Virpin kanssa. Tuomarin mielestä Fannin esiintyminen oli ryhdikästä ja iloista, se esitettiin erinomaisestai ja kaikki oli muutenkin erinomaista,niinpä Fanni olikin ROTUNSA PARAS PENTU, ROP PENTU
ONNEA VIRPI & FANNI


PENTUSIA

Osnan ja Cederin pennut, uros ja narttu, syntyivät 20.11.2007
Molemmat pennut ovat valko-mustia ja pitkähäntäisiä.

Pennuista ja yhdistelmästä tietoa pentusivulla


KV JYVÄSKYLÄ

17.11.07 pidettiin Jyväskylän kansainvälinen näyttely. Tämä näyttely oli ensimmäinen "virallinen" pentunäyttely, johon Tane pääsi mukaan, siispä siis Jyväskylään.
ROP, ROTUNSA PARAS , myös englantilaisen tuomarin mielestä, oli Flinkbein Wolec .
Tane, Talizman Flinkbein Kontekst ,puolestaan oli ROP PENTU, ROTUNSA PARAS PENTU.
Figiel Hajko Neritan lapset nappasivat sekä urosten, että narttujen sertit, sekä vara-CACIB'it ja Flinkbein Calciem Dobra oli valioluokassa EH3. Valitettavasti eläinlääkärin virheen vuoksi Cindi, Flinkbein Ekstra Wesola ei päässyt osallistumaan tähän näyttelyyn, vaikka niin kovasti sitä odotimmekin, mutta sitten seuraavaan...

Illan päätteeksi ryhmäkilpailuissa Wolec sijoittui semifinaaliin, 9 kauneimman ykkösryhmän koiran joukkoon.


Talizman Flinkbein Kontekst oli Jyväskylässä ROP PENTU

VIVATILLE PENTUJA

Marraskuun alussa, tarkemmin 3.11.07, syntyi Suankroopin kenneliin 4 kaunista pentua, 3 urosta ja 1 narttu. Kaikki pennut ovat valkoisia tummin merkein. Yksi poika syntyi puolipitkällä hännällä, ja loput, eli 2 poikaa ja tyttö, syntyivät luonnontöpöinä.
Isänä pennuilla on siis VIVAT FLINKBEIN RIVENDALL ja emänä FLINKBEIN URODA. Myös tämän yhdistelmä täyttää kaikki Suomen PON-kerhon jalostuasvaatimukset :-)
Pennuista voi tiedustella suoraan p. 02 8424 777, 0400 454 922 /Harri, 040 562 2267 /Ursula tai suankrooppi(at)suankrooppi.com


10-11.11.2007 INT POZNAN, PUOLA

10-11.11.07 järjestettiin Poznanissa kansinvälinen näyttely, joka tietenkin siis oli Puolan Voittajanäyttely. Vielä nuortenluokassa kilpaileva Janne, Flinkbein DLA KONTEKST , oli tämän Voittajanäyttelyn VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS, VSP , saaden CACIBin ja sertifikaatin lisäksi vielä tittelit PL VOITTAJA -07 sekä "KESKI JA ITÄ-EUROOPAN VOITTAJA"


KV LAHTI 27.10.2007

Ehdimme Minskin kanssa juuri ja juuri kotiin - palasimme perjantai-iltana - kun jo seuraavana päivänä, 27.10.2007 oli Lahden kansainvälinen koiranäyttely.
ROP, ROTUNSA PARAS Lahdessa oli Milou, Flinkbein Zupelny Sukces ,ja
VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS puolestaan Minski, Flinkbein Swietny . Hienosti meni myös muilla, sillä PARAS UROS KOLME oli Vivat Flinkbein Rivendall
ROP VETERAANI, ROTUNSA PARAS VETERAANI oli Pompula, Flinkbein Kompletny-Pon ja
PARAS NARTTU NELJÄ kera vara-sertin Tija, Riposta dla Flinkbein Kontekst

Miloun upea tahti jatkui vielä ryhmäkehissä, sillä hollantilainen tuomari nosti Miloun semifinaaliin, kahdeksan parhaimman ykkösryhmän koiran joukkoon. Hienolla esiintymisellään ja aivan upeilla liikkeillään Milou vakuutti tuomarin, ja oli lopulta aivan upeasti RYP 2

ONNEA TINTTI & MILOU !!!


PENTUJA tulossa / suunnitteilla
Seinäjoen näyttelystä kotiin ajaessani poikkesin ottamaan Minskin , Flinkbein Swietny mukaan, sillä tarkoituksena oli aikaisin seuraavana aamuna suunnata Minskin kanssa Saksaan astutusreissulle.
Niimpä vietimmekin Minksin kanssa mukavan viikon Saksassa, ensin Rathenowin pikkukaupungissa, parin tunnin matkan päässä Berliinistä, ja loppuviikon aivan Berliinin keskustassa. Hyvin tuntui Minski viihtyvän sekä maalaiskoiran, että kaupunkikoiran roolissa.

Myös muita todella iloisia uutisia on tiedossa, nimittäin Osna, Radosna Goralka z Banciarni
on kantava !!! Osnahan on astutettu nuorella komealla Puolantuonnilla, Cederillä, Cedr Moscic , ja pentueen odotettu syntymäaika on viikolla 47.


TOKOKOE 21.10.2007
21.10.2007 Kouvolassa järjestettiin uudet Kouvolan seudun seurakoirakerhon TOKO-kisat, jonne Taina ja Maisa, Flinkbein Calciem Dobra , osallistuivat. Eipä olisi uskonut, että kaksikon edellisista pisteistä pystyisi enää parantelemaan, mutta pienen rutistuksen pystyivät nämä kaksi vielä tekemään.Tällä kertaa luokkavoitto heltisi pisteillä 198 p.(max=200)

Samalla nämä TOKO-kisat olivat Kouvolan seudun seurakoirakerhon Tokocup 2007 -tokokisojen kolmas osakilpailu. Cupissa on yhteensä kolme kisaa, joista kahden parhaan sijoitus lasketaan mukaan kokonaiskilpailun voittoon. Tainalle ja Maisalle nämä kisat sattuivat olemaan toinen koitos, ja koirakolle heltisi siis
KOKO KISAN TOKOCUP-2007 VOITTO
AIVAN MAHTAVAA !!!!! ONNEA TAINA & MAISA !!!


KV SEINÄJOKI 20.10.2007
20.10.2007 Järjestettiin Seinäjoella kansainvälinen näyttely, jonne lupasin lähteä Tiinan avuksi esittämään Wolea, sillä briardit olivat kehässä samaan aikaan polskien kanssa, ja briard-Wanni oli myös näyttelyssä mukana.
Flinkbein Wolec oli Seinäjoella ROP, ROTUNSA PARAS . Wole esiintyi todella pirteästi sekä rotukehässä, että myös ryhmäkehässä, ja jopa nakit kelpasivat kasvattajalta :-).

Ryhmäkehissä Wole nostettiin semifinaaliin, 7 parhaimman ykkösryhmän koiran joukkoon .


 
Milou oli Lahdessa RYP 2


Pentuja suunnitteilla


KSSK - TOKOCUP 2007 voittajapari TAINA ja MAISA
kuva KSSK


Wole oli ROP Seinäjoella

IRTI ARJESTA - KOHTI UUSIA KOKEILUJA :-)

Turun seudulla, Piikkiössä, Tuorlan Majatalon alueella, järjestettiin koulutusleiri polskeille 12-14.10.07. Lähdin matkaan Papun ja Tiian kanssa, tarkoituksenani osallistua vain agilitykoulutukseen.
Mukana oli myös Tiina Wolen ja briard-Wannin kanssa; Tiinalla tarkoituksenaan osallistua Wannin kanssa toko- ja jälkikoulutukseen.

Mutta kuinkas sitten sattuikaan - innostuimmekin kokeilemaan koirillemme aivan uudenlaisia lajeja :-)

Tiina osallistui Wolen kanssa aloittelevien agility-ryhmään. Tiina on joskus nauranut, että Wole on kyllä koulutettu, se osaa seistä ja juosta. Wolen itsepäisen ja itsenäisen polski-luonteen tuntien, emme odottaneet sen innostuvan mistään koulutus-lajeista. Mutta kas, Jörrikkö-Wole innostuikin agility-esteistä aivan suunnattomasti !!!! Se oli suorastaan haltioissaan kokeillessaan pujottelua, putkea ja hyppyjä .....

Minä puolestani innostuin kokeilemaan Tiian kanssa makkara-ruutua ja myös pientä jäljen tekoa läheiseen metsään. Yllätys oli suuri, kun huomasin ensikertalaisen Tiian olevan todella tarkka jäljestäjä. Metsässä se meni aivan askel kerrallaan jälkeä, aivan tarkkaan jäljen päällä.

Itse olen aikoinani kilpaillut saksanpaimenkoirieni kanssa pk-lajeissa : jäljellä, viestissä ja ipossa. Olen reissannut kesäkaudet Suomea ristiin rastiin pk-kilpailuissa, niin että lopulta iski se täydellinen loppuunpalaminen ja tunne, että ikinä ei enää metsään !
En olisi koskaan voinut uskoa, että innostus lajiin saattaisi joskus iskeä vielä uudelleen....Wolec agilityssä

Tija jäljillä

MAISALLE YKKÖSTULOS ALO TOKOSSA

07.10.2007 Kouvolassa järjestettiin TOKO-kisat, jonne Tainakin melkein väkipakoin pakotettiin ilmoittatutumaan :-) Ja Onneksi niin tapahtui !!!

Maisa, Flinkbein Calciem Dobra kilpaili alokasluokassa, eikä ihan pienestä kisasta ollutkaan kyse, sillä tähän luokkaan oli ilmoitettu huikeat 30 koirakkoa. Maisa sai kisasta ykköstuloksen mahtavilla pisteillä 196 p. (max=200), kunniapalkinnon ja VOITTI LUOKKANSA YLIVOIMAISESTI.
VALTAVASTI ONNEA TAINA & MAISA !!!


Taina & Maisa saivat ykköstuloksen alo tokossa

SSL PÄÄNÄYTTELY 06.10.2007

Ihka ensimmäisen lagottopentueemme, ihka ensimmäinen lagottolapsi, on käynyt ihka ensimmäisessä näyttelyssään - eikä enempää eikä vähempää kuin Suomen Spanieliliiton Päänäyttelyssä, 06.10.2007 Hyvinkäällä, joka oli samalla myös lagottojen erikoisnäyttely.
Ikää Fannilla oli 5 kuukautta ja viikko, joten se juuri pääsi osallistumaan pienempien pentujen luokkaan.

Fanni, Flinkbein Altamenta Amena oli luokassaan kilpailuluokan toinen.
Fannin ruotsalaiselta, tiukan tuntuiselta tuomarilta saamansa arvostelu oli todella upea !!
HIENOA. Siitä se lähtee :-)


Fanni,
Flinkbein Altamenta Amena

SSKY ERIKOISNÄYTTELY 30.09.2007

30.09.2007 järjestettiin SSKY:n ERIKOISNÄYTTELY, perinteisesti Hyvinkäällä, Wanhan Willatehtaan tiloissa. Polskeja oli mukana 32, tuomari puolalainen Päivä oli erittäin mukava, vaikkakin hiukan hikinen, sillä halli oli todella kuuma ja minulla kehässä esitettävän koiria melkein joka luokassa :-)

  UROKSET JUNIORILUOKKA
  Flinkbein Energiczny ERI 1, sert

  UROKSET VALIOLUOKKA
  Flinkbein Zupelny Sukses ERI 1, PU 1, VSP
  Cedr Moscic ERI 2, PU 2
  Flinkbein Wolec ERI 3, PU 3
  Vivat Flinkbein Rivendall ERI

  UROKSET VETERAANIUOKKA
  Flinkbein Kompletny-Pon ERI 1, VSP VETERAANI

  NARTUT JUNIORILUOKKA
  Flinkbein Ekstra Wesoly ERI 2

  NARTUT NUORTENLUOKKA
  Riposta dla Flinkbein Rivendall EH3
  Stokrotka Hajko Nerita EH

  NARTUT VALIOLUOKKA
  Flinkbein Swietny ERI 1, PN 1, ROP, BEST IN SHOW 3
  Flinkbein Calkiem Dobra ERI 2, PN 2

  KASVATTAJALUOKKA
  Flinkbein kasvattajaluokka 1kp, ROP, BEST IN SHOW 4


MINSKI, BIS 3

KASVATTAJALUOKKA BIS 4

ZEPPE SERT

MILOU VSP

POMPULA VSP VET

Osna on astutettu
Osna, JV-01 , FIN MVA Radosna Goralka z Banciarni, on astutettu. Sulhona Osnalle on nuori Puolantuonti, EJW-06, BALTJW-06, FIN & EST CH Cedr Moscic

Lisää tietoja yhdistelmästä löytyy PENTUJA -sivuilta

PUOLAN PON-KERHON KUNNIAKIRJA ja KULTAINEN ANSIOMERKKI

Viikonloppuna 22.09-23.09 vietin pidennetyn viikonloppuloman Puolassa, katsomassa Puolan PON-club showta sunnuntaina, sekä vastaanottamassa minulle myönnettyä kunnianosoitusta lauantaina. Ilmat todella suosivat tätä "etelän-lomaa", sillä aurinko paistoi koko ajan ja lämmintä oli n. 23 astetta.

Lauantaina 22.9.07
järjestettiin Lodzin kaupungissa, Grand hotellissa, Puolan PON-kerhon tilaisuus, jossa luovutettiin kunniakirjat 14 henkilölle, 8 eri maasta.

  Tämä kunniakirja luovutettiin
  ”aikaansaannoksista PONin hyväksi tehdystä kehittämisestä ja edistämisestä”
  Achievement
  in the Development
  and Promotion
  of the PON award
  Tämä kunniakirja muönnettiin seuraaville henkilöille:
  Baltycka Rapsodia, Anna Zakrzewska , Puola
  Banciarnia, Barbara Rayska-Œwist , Puola
  Flinkbein, Taija Tuohilampi, Suomi
  Enorka, Jaroslav MArek , Tsekki
  Honeysucle, Kristina Purens , Ruotsi
  Kontrapunkt, Janina Staniszewska , Puola
  Moœcic, Regina Szyszkowska , Puola
  Mybeards, Diane Mottram , Iso-Britannia
  vom Ilsenstein, Antje Neugebauer , Saksa
  z Domlina, Pierre & Lynne Zubrzycki , Kanada
  z Mazurow, Christa Lochner , Ranska
  z Psiego Raju, Tadeusz Adamski z córk¹ Ew¹, Puola
  ze Œpiewogry, Anna Grabska, Puola
  z Wielgowa, Janusz Zerebecki , Puola
Jokainen kunniakirja oli ainutlaatuinen ; piirroksen näihin oli tehnyt Ewa Dobrzynska, ja jokaisessa kunniakirjassa se oli erilainen.
Lisäksi minulle myönnettiin Puolan PON-kerhon kultainen ansiomerkki. Tämä merkki jaetaan Puolalaisille alkaen pronssisesta, hopeisen kautta kultaiseen, mutta minulle se jaettiin heti kultaisena. Lisäksi minulle on anottu Puolan Kennelliiton kultaista ansiomerkkiä, joka on kaikkein korkein ansiomerkki Puolassa, mitä ikinä voidaan saavuttaa. Sen myöntämisestä siis päättää yksin Puolan Kennelliitto, ja myöntämisprosessi saattaa kestää vuodenkin. Nähtäväksi jää, myönnetäänkö sitä, mutta jo kunnia sen esittämisestä oli melkoinen.

Sunnuntaina 23.09
järjestettiin Puolan PON-CLUB SHOW. Mukana polskeja oli 73. Nuorimmat olivat ”vauva”-luokasta, 5-7kk, ja vanhin 12v veteraani. Kehän reunalle oli järjestetty myös PICKNIC, eli siellä oli telttakatoksen alla pöytiä jonossa ja jokainen toi tullessaan jotain tarjottavaa paikanpäälle. Siellä oli mm. kokonainen kinkku (Wielgowa kenneliltä), leipää, juustoja, kurkkuja, salaattia, kakkuja, piirakoita, yms yms. Syötävää riitti aamusta iltaan ja koko näyttelyporukalle….
Illan viimeisenä korkattiin voittajan kunniaksi shampanjapullot ja 4-kerroksinen suklaakakku.
Club-shown voittaja 2007 on Mazur z Gangu Dlugich.Narttujen voittaja on Nizina z Wielgowa.

Janne ( Flinkbein Dla Kontekst), oli katselmuksessa nuortenluokan urosten voittaja, ja antoi erittäin kovan vastuksen Mazurille, sillä tuomari juoksutti parhaan uroksen valinnassa näitä kahta pitkään keskenään, ja mietti näiden kahden välillä urosten voittoa.


PUOLAN PON-KERHON MYÖNTÄMÄ KUNNIAKIRJA


PUOLAN PON-KERHON MYÖNTÄMÄ KULTAINEN ANSIOMERKKI


Janne, Flinkbein Dla Kontekst nuortenluokan voittaja


palkintopöytää, takana picknic pöytiä

22.09.07 KV EKERÖ

Ekerön kansainvälisessä näyttelyssä käväisi myös PON-poika Flinkbein Wolec , ollen sielläkin
ROP, ROTUNSA PARAS , Ruotsalaisen nartun ollessa VSP.


Wolec oli ROP myös Ekerössä

POLSKIEN AGILITY- JA TOKO-MESTARUUSKISAT 16.09.2007

16.09.07 järjestettiin PON-kerhon jo tutuksi tulleet omat Mestaruuskisat, ja paikkana oli tälläkin kertaa Pohjois-Espoo, Rinnekodin agilitykenttä. Mestaruuskilpailut järjestettiin lajeissa :

 • TOKO-MESTARUUSKILPAILUT, hihnaluokka
  Hihnaluokka on aloittelevien TOKO-PONien oma kisa. Hihnaluokan liikkeet perustuvat tottelevaisuuskokeiden alokasluokkaan, mutta niitä on helpotettu ja kaikki liikkeet voidaan tehdä koira hihnassa ja koiraan koskeminen on sallittua. Ylimääräisistä käskyistä ei sakoteta kovinkaan ankarasti. Koiran palkitseminen/motivoiminen esim. namilla on sallittua liikkeiden välillä.
   3. Flinkbein Energiczny ohj. Marjo Suorsa 96 p.
   Zeppe osallistui Tokomestaruuskisojen hihnaluokkaan, koko kilpailujen nuorimpana koirana, vain 9,5 kk ikäisenä. Hienosti alkoi Marjon ja Zepen toko-ura, sillä liian kireällä pidetty hihna pudotti seuraamisen pistemäärää, mutta siitä huolimatta tämä kaksikko hävisi voittajaparilla vain 2 pisteellä.
   UPEAA, ONNEA MARJO & ZEPPE !!!
 • TOKO-MESTARUUSKILPAILUT
  Tokomestaruuskisojen luokissa ALO-EVL kilpaillaan virallisen tottelevaisuuskokeen säännöin.
  Eri luokissa saadut tulokset tehdään keskenään vertailukelpoisiksi niin sanotuilla luokkatasauspisteillä:
  Tänä vuonna kaikki mestaruuskilpailuihin osallistuvat koirakot kisasivat alokasluokassa, joten luokkatasausta ei tarvittu.
   1. Flinkbein Calkiem Dobra "Maisa", ohj. Taina Vartiala 194 p.
   ERIKOISPALKINTO : PARAS YHTEISTYÖ
   Taina osallistui Maisan kanssa tokomestaruuskilpailujen alokasluokkaan. Kyllä on Taina ja Maisan yhteistyö upeaa, ei sitä voi enää mitenkään kommentoidakaan, henkeään haukkoen sitä piti katsoa. !!!
   Ja sen huomasi tuomarikin, sillä erikoiospalkinto PARHAASTA YHTEISTYÖSTÄ tuli tälle koirakolle.
   Maisa on siis TOKOMESTARI 2007
   UPEA SUORITUS TAINA & MAISA !!!! ONNEA MAHTAVASTI

 • PON AGILITYMESTARUUS, ALOITTELEVIEN KOIRIEN KILPAILU
  Aloittelevat agility-koirat suorittavat yhden kisaradan. Ohjaajalla saa olla mukana makupaloja tai lelu. Aloittelevien luokassa ei ratkaise aika, vaan radan virheettömyys.
  Suorituksia ei hylätä, vaan hylkäämisen sijasta koirakolle lisättään aina 10 virhepistettä. Ihanneaikaa ei olle,mutta ajan perusteella sijoitettin samoilla ratavirhepisteillä selviytyneet.

   1. Sukan Paahto-Papu, Papu ohj. Taija Tuohilampi
   tulos: 5p
   AGILITYMESTARI ALOITTELEVAT 2007
   Agility on Papun "juttu".
   Vaikka ohjaajamme sanoikin alkuaikoina, että kun Papu tulee agilitykentälle, se jättää aivot narikkaan, on Papu-tyttönen löytänyt talven aikana aivonsa ja hieman muutakin agilitykentille tarpeellista. Se on mm. oppinut esteiden nimet, niin että sitä on todella helppo ohjata radalla. Lisäksi Papu lukee ohjaajaansa todella hyvin :-) Eikä Papun rataa tänä vuonna häirinnyt edes kahvipöytä pullineen.
   Ainoa pieni ongelma on OHJAAJALLA , jonka jännittämisen vuoksi Papu alkaa rauhoitella radalla, ja sen vauhti putoaa normaalista....

   4. Riposta Dla Flinkbein Kontekst, Tia ohj. Taija Tuohilampi
   tulos: 15
   Tia aloitti agilityn kesäkuun puolivälissä ja kesän aikan on käyty joitain kertoja treenailemassa. Ihan kaikkia esteitä ei olla vielä kokeiltu, mutta kyllä agi on Tiankin juttu !!!
   Tija on NOPEA, niin nopea että kömpelö ohjaaja ei pysy perässä, vaan Tija ehtii kiertää ohjaajan ympärikin radalla mennessään. Joitain kertoja ohjaaja joutui ottamaan Tija luokseen, kun muuten olisi esteet menty useampaan kertaankin. Tästä tulivatkin ne Tijan virheet. Se ehti esteille ennen ohjaajaa, ja meni esteiden ohi.
   Mutta loistava suoritus Tijalta, olimme molemmat oikein tyytyväisiä ( siis sekä ohjaaja että koira :-) ) radan jälkeen.

   5. Vivat Flinkbein Rivendall, Vivat ohj. Maija Bragge
   tulos: ??
   Vivat ja Maija ovat aloittaneet agility-treenit viime kesänä. Myös Vivat on tykästynyt lajiin kovasti. Vivat on tarkka, ja sen hypyt ovat korkeat. Se on myös nopea ja Maijalla on joskus vaikeuksia pysyä koiran tahdissa mukana. Ehkä ajoittamalla käskyt aikaisemmiksi, saisi ohjaaja koiralle lisää regointiaikaa ennen esteitä, eikä Vivatin tarvitsisi odotella uutta käskyä Maijan ympäri pyörien. Mutta ainakin Vivat nautti radalla !!!

  KIITOKSET KAIKILLE MUKANA OLLEILLE JA ENSI VUONNA TAAS UUDESTAAN !!
  Kaikista kuvista KIITOS Ulla-Maija ja Nadja Nikko.


 • 3. toko hihnaluokka
  Zeppe & Marjo


  TOKOMESTARI 2007,
  Maisa & Taina

  Maisa & Taina


  ALOITTELEAVAT AGIMESTARI 2007, Papu


  Tija


  Vivat ja Maija

  08.09.07 PORVOO

  Porvoossa järjestettiin kaikkien rotujen näyttely 08.09.07. Tuomarina tässä näyttelyssä toimi Puolalainen, paljon polskeja kotimaassaankin arvostellut, Piotr Sliwka. Meiltä mukana oli 4 koiraa; Tiia ja Kukka kotoa, Minski, sekä Milou (sillä väliin, kun Tintti ja Sami köllöttelivät häämatkallaan Mauritiuksella, olimme saaneet kunnian ottaa Miloun mukaan Porvooseen).
  RODUN PARAS, ROP oli Flinkbein Zupelny Sukces
  VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS, VSP oli Flinkbein Swietny
  TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2 oli Riposta Dla Flinkbein kontekst. Tiia sai myös sertifikaatin.
  KOLMANNEKSI PARAS NARTTU, PN3 oli Stokrotka Hajko Nerita , ja Kukka sai vara-sertin.

  Ryhmäkilpailuissa myös Milou pääsi taas semifinaaliin, tällä kertaa seitsemän parhaimman koiran joukkoon, mutta taaskaan tälläkään kertaa ei lopullista sijoitusta neljän joukkoon, tullut. Olo alkaa olemaan kuin ex-herra-vara-sertillä :-)


  Milou oli ROP Porvoossa

  Minski VSP

  01.09.07 VANTAA

  Vantaan kaikkien rotujen näyttelyssä 01.09.07, Slovenialaisen Stefan Sinkon mielestä,
  RODUN PARAS, ROP oli Flinkbein Wolec

  Ryhmäkilpailuissa Wolec pääsi taas semifinaaliin, tällä kertaa kuuden parhaimman koiran joukkoon, mutta tälläkään kertaa ei lopullista sijoitusta neljän joukkoon, tullut.


  Wolec oli ROP myös Vantaalla

  28.08.07 KV TERVAKOSKI

  Trevakoskella järjestettiin kansainvälinen näyttely 25.08.07.Tuomarina toimi tällä kertaa ruotsalainen Bo Skalin. Hänen mielestään
  RODUN PARAS, ROP oli Flinkbein Wolec ja
  VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS, VSP oli Riposta Flinkbein Kontekst .

  Tia sai taas sertifikaatin, mutta ikä ei valitettavasti vielä riittänyt CACIBin vastaanottamiseen.
  TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2 oli Sukan Paahto-Papu , joka siis puolestaan sai CACIBin.
  KOLMANNEKSI PARAS UROS, PU3 oli Vivat Flinkbein Rivendall .

  Riposta Dla Flinkbein Kontekst oli Tervakosken KV näyttelyssä VSP

  19.08.07 HEINOLA

  Seuraavana päivänä, sunnuntaina 19.08 oli Heinolassa näyttely, jonne Kukka suuntasi ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä. Hienosti meni tämäkin näyttely, sillä
  ROP Heinolassa oli Flinkbein Swietny
  vsp oli Flinkbein Wolec
  TOISEKSI PARAS NARTTU OLI Stokrotka Hajko-Nerita . Näin Kukka sai ensimmäisen serttinsä heti ensimmäisestä näyttelystään.


  Stokrotka Hajko Nerita sai ensimmäisen sertin Heinolassa


  18.08.09 PON-KATSELMUS

  PON-katselmus järjestettiin tänä vuonna 18.08 jo perinteiseksi käyneessä paikassa, Sipoon vanhalla kunnantalolla. Tuomarina toimi tällä kertaa suomalainen Lena Danker.
  Perinteiden mukaan "pikkuväkemme" avasi näytteluransa tässä näyttelyssä, mukana olikin hienosti 4 Wolen&Fannyn lapsista, sekä puolanpoika Tane.

  Ja tässä TULOKSET lyhyesti osaltamme :

  sivulta KATSELMUS 2007 löydät kaikki tuloksemme kuvien kanssa

   PENNUT
   BIS 1 Talizman Flinkbein Kontekst
   BIS 2 VSP Flinkbein Ekstra Wesoly

   Urospennut:
   3. Flinkbein Emblemat
   4. Flinkbein Energiczny

   Narttupennut:
   2. Flinkbein E-Ponowie

   AIKUISET
   BIS 3 Riposta Dla Flinkbein Kontekst
   BIS 5 Cedr Moscic
   BIS 6 Flinkbein Srebro
   BIS 7 Flinkbein Zupelny Sukces
   BIS 8 Flinkbein Wolec

   Urokset, yli 2v
   8.Flinkbein Atut

   Nartut, nuorten luokka:
   5. Stokrotka z Hajko-Nerita

   Nartut, yli 2-vuotiaat:
   3. KP PN6 Sukan Paahto-Papu
   6. Flinkbein Quella Rosa

   VETERAANIT YLI 8-VUOTIAAT:
   Urokset:
   1. Flinkbein Majtek
   Nartut:
   BIS4-veteraani Flinkbein Miedziany

   KUNNIALUOKKA EDELLISTEN VUOSIEN VOITTAJILLE:
   ROP Flinkbein Swietny
   3. Flinkbein Dewiza

   JÄLKELÄISLUOKAT:
   Urokset:
   1kp. Flinkbein Wolec
   Nartut:
   3kp. Flinkbein Quella Rosa
   4kp. Flinkbein Miedziany

   ERIKOISKILPAILUT:
   paras pari: Flinkbein Swietny & Wolec
   paras karva: Flinkbein Swietny
   paras töpö: Cedr Moscic
   yleisön suosikki: Flinkbein Wolec
   vanhin veteraani: Flinkbein Dewiza
   pisin matka: Flinkbein Ekstra Wesoly

   Tuomarin erikoispalkinto: Talizman Flinkbein Kontekst
   mieleenpainuvimmalle koiralle

   Lisäksi urostemme Luckyn sekä Figielin jälkikasvu pärjasi katselmuksessa aivan loistavasti
   Urokset, nuorten luokka:
   Scheffelfältets Lucky Luken poika:
   1. KP PU6 Suankroopin Pan Jedrzej

   Figiel hajko-neritan tyttäret:
   BIS 1 Zalotnican Babble Bear
   BIS 4 Sukan Q-Tar

  sivulta KATSELMUS 2007 löydät kaikki tuloksemme kuvien kanssa


  Talizman Flinkbein Kontekst

  Flinkbein Extra Wesoly

  Riposta Dla Flinkbein Kontekst

  Cedr Moscic

  Flinkbein Srebro

  Flinkbein Zupelny Sukces

  Flinkbein Wolec

  Flinkbein Wolecin jälkeläsiluokka


  TUPLA JOENSUU

  11-12.08 järjestettiin Joensuussa samana viikonloppuna kaksi näyttelyä, lauantaina kaikkien rotujen kansallinen näyttely ja sunnuntaina kansainvälinen näyttely. Lauantain koitoksiin meiltä osallistui vain Wolec, sunnuntaina mukana olivat myös Vivat, Pompula ja Papu. Ilmat vaihtelivat näiden kahden päivän aikana paahteisesta helteestä rankkoihin sadekuuroihin ja taas helteeseen.

  Lauantai
  ROP, RODUN PARAS oli sunnuntain näyttelyssäkin vanha konkari, Flinkbein Wolec .
  Lisäksi Wolec nostettiin ryhmäkilpailuissa semifinaaliin, 8 parhaimman koiran joukkoon, mutta se varsinainen sijoitus jäi tälläkin kertaa tulematta .
  Sunnuntai

  ROP, RODUN PARAS oli Flinkbein Wolec ,
  joka sai siis myös CACIBin. TOISEKSI PARAS UROS, PU2 oli Vivat Flinkbein Rivendall , joka sai vara-CACIBin, ja tulee myöhemmin saamaan Wolelta siirtyvän CACIBin.
  ROP VETERAANI ja PU3 oli pirteä kymmenvuotias, Flinkbein Kompletny-Pon .
  VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS oli äiti Fanny, Sukan Paahto-Papu , joka myöskin sai täältä CACIBin.

  Sunnuntain ryhmäkilpailussa sekä Wolec että Pompula veteraaneissa nostettiin semifinaaliin, mutta tälläkään kertaa ei kummalekaan jätkälle lopullista ryhmäsijoitusta tullut.


  ROP Flinkbein Wolec


  Kompletny-Pon oli sunnuntaina ROP VET


  ROPPEJA KOLMESSA POLVESSA

  05.08.07 oli Turussa kaikkien rotujen näyttely, joka myöskin oli todellinen "perhenäyttely". Koiria esitettiin tässä näyttelyssä peräti kolmessa sukupolvessa - vauvasta vaariin. Paikalla oli siis poika-Paavo, isä-Wole, isoisä-Pompula, äiti-Fanny ja pari kumminkaimaa :-)

  RODUN PARAS PENTU oli poika Paavo, Flinkbein Emblemat ,
  ROP, RODUN PARAS oli iskä Wole, Flinkbein Wolec
  ROP VETERAANI oli vielä tosipirteä kymmenvuotias isoisä Pompula, Flinkbein Kompletny-Pon , joka oli myös TOISEKSI PARAS UROS, PU2 .

  KOLMANNEKSI PARAS UROS, PU2 oli Vivat Flinkbein Rivendall .
  VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS oli äiti Fanny, Flinkbein Quella Rosa .
  TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2 oli vielä junioriluokassa kilpaileva Riposta Dla Flinkbein Kontekst , joka sai myös sertin.
  Myös tässä näyttelyssä Wolec nostettiin semifinaaliin, tällä kertaa 6 parhaan koiran joukkoon, mutta lopullista ryhmäsijoitusta ei tälläkään kertaa tullut.


  ROP VOITTAJAT
  kolmessa sukupolvessa
  Paavo ROP PENTU, Wolec ROP, Pompula ROP veteraani


  Wole, Fanny ja Paavo

  TANE TULI KOTIIN

  Piipahdin heinäkuun viimeisellä viikolla Puolassa, Krakovassa, vajaan viikon mittaisella lomamatkalla. Matkallani tapasin Kontekst kennelissä tietenkin myös iki-ihanan Minskin pojan, Jannen, mutta tärkein asia oli kuitenkin hakea Tane-poika kotiin.
  Tane on oikealta nimeltään Talizman Flinkbein Kontekst, ja sen vanhemmat ovat Alasz z Gangu Dlugich ja Oligarchia Kontekst

  Tanella on jo oma sivu


  Talizman Flinkbein Kontekst


  JA NIIN MYÖS FANNY ( ON VALIO )

  28.07.07 järjestettiin Porissa kansainvälinen näyttely, jonne tuomarivieras tuli tällä kertaa Belgiasta.Poriin olikin ilmoittautunut "pikku-perhe" Flinkbein polskeja, sillä paikalla oli poika Paavo, iskä Wole, äiskä Fanny sekä Minski-täti. Tuomari oli meille kaikille uusi tuttavuus, ja tätä mieltä hän oli

  RODUN PARAS PENTU oli Paavo-poika, Flinkbein Emblemat ,
  ROP, RODUN PARAS oli iskä Flinkbein Wolec , saaden myöskin CACIBin
  VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS oli Flinkbein Swietny , joka myöskin nappasi CACIBin.
  TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2 oli äiskä Flinkbein Quella Rosa .
  Fannyn edellisestä näyttelykäynnistä olikin ehtinyt vierähtää jo melkoisen pitkä tovi, sillä se tapahtui 4,5 vuotta takaperin, neidin vielä kilpaillessa nuortenluokassa. Fannylle tämä olikin ihka ensimmäinen näyttely avoimessa luokassa, joten kun Fanny Belgialaisen tuomarin mielestä oli sertifikaatin arvoinen, tulikin siitä heti samalla myös SUOMEN MUOTOVALIO, FIN MVA . Fanny sai myös vara-CACIBin, ja tulee näin saamaan myös Minskiltä siirtyvän CACIBin itselleen.

  Päivän päätteeksi Kreikkalainen ryhmätuomari valitsi Wolecin semifinaaliin, 7 parhaimman koiran joukkoon, mutta lopullista ryhmäsijoitusta ei tällä kertaa tullut.


  Paavo oli ROP PENTU Porissa


  Myös Fanny on nyt FIN MVA

  MAISAKIN ON NYT VALIO
  22.07.07 oli Hyvinkäällä kaikkien rotujen näyttely. Maisa,Flinkbein Calciem Dobra oli juuri kuukautta aikaisemmin täyttynyt kaksi vuotta ja esiintyi nyt ikänsä edellyttämänä ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Vaikka kasvattajaa kehän laidalla jännittikin, ottivat Maisa ja omistaja kehässä käynnin rennosti ja iloisesti, ja tuloksena RODUN PARAS, ROP ja viimeinen sertti. Näin Maisastakin tuli FIN MVA


  Maisa on nyt FIN MVA

  KV KOKKOLA 15.7
  Kokkolassa järjestettiin kansainvälinen näyttely 15.07.07. Siellä esitettiin kaksi polskia, joista RODUN PARAS, ROP oli Slovenialaisen tuomarin, Denis Kuzeljinkin mukaan, Flinkbein Wolec

  Ryhmäkehien aikaan satoi kaatamalla, mikä ei tietenkään nosta kovasti tunnelmaa koirine ja omistajien keskuudessa. Wolea vaan se ei tuntunut haittaavna, sillä upeasti esiintyen Wolec selvitti itsensä finaaliin, ollen lopulta RYP 4

  ONNEA TIINA & WOLE


  Wolec oli RYP 4 Kokkolassa

  TAAS HIENO VIIKONLOPPU

  Taas saatiin yhteen viikonloppuun mahtumaan melkoisen paljon tapahtumaa ; kaksi kansainvälistä ja yksi kaikkien rotujen näyttely. Kaikista näyttelyistä upeat saavutukset, parhaat, mitä ajatella saattaa.

  01.07.2007 KV KARJAA
  Sunnuntaina heinäkuun 1. järjestettiin Suomessa, Karjaalla, kansainvälinen näyttely. Hyvin jännittyneinä suuntasimme sinne, sillä se oli Papulle hyvin tärkeä näyttely !! Papulta puuttui enää yksi sertifikaatti valionarvosta, ja voi, jos se saisi sen täältä……

  Päivästä muodostuikin lopulta todella upea !!!
  RODUN PARAS, ROP, oli Karjaalla Flinkbein Zupelny Sukces kera CACIBin
  TOISEKSI PARAS UROS, PU2, oli puolestaan Vivat Flinkbein Rivendall , joka sai vara-CACIBin ja jolle tullaan myöhemmin vahvistamaan Miloulta siirtyvä CACIB.
  Nartuissa puolestaan Flinkbein Swietny oli VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS kera CACIBin,
  ja TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2, meidän suureksi riemuksemme oli Sukan Paahto-Papu , kera sertin ja vara-CACIBin. Myös Papulle vahvistetaan myöhemmin Minskiltä siirtyvä CACIB. Sekä CACIB että sertifikaatti olivat Papun kolmannet, ja sertti myöskin se viimeinen vaadittava, joten myös Papu on nyt FIN & EST MVA .

  Illan päätteeksi Milou vielä repäisi ryhmäkehissä, sillä se nousi ryhmissä ensin semifinaaliin ja sitten huimassa kisassa myös sijoittui ryhmissä, ollen lopulta RYP 4 .

  30.06.2006 TUUSULA
  Lauantaina 30.06.2007 järjestettiin kaikkien rotujen näyttely Tuusulassa. Tintti oli peruuttanut osallistumisensa Tuusulan näyttelyyn ”perheenlisäyksen” vuoksi ( heille tuli pieni Chichu-poika Tuure), mutta Flinkbein koiria paikalla edusti taas tapansa mukaan upeasti Flinkbein Wolec , ollen Tuusulan näyttelyn ROP, RODUN PARAS .

  30.06.2006 PÄRNU, EESTI
  Samaan aikaan Tuusulan näyttelyn kanssa järjestettiin kansainvälinen näyttely Eestissä, Pärnussa. Koska meidän ”nuorisolta” puuttui ulkomaan tuloksia, päätimme Maijan kanssa lähteä kokeilemaan tuuriamme Eestiin. Matkaan lähdimme jo perjantai-iltana, ja yövyimme Tallinnan ulkopuolella, pienessä suhteellisen viihtyisässä hotellissa. Aamulla ajelimme Pärnuun, onneksi kehät olivat vasta puolenpäivän jälkeen, joten mitään kiirettä meillä ei ollut.

  RODUN PARAS, ROP, oli Vivat Flinkbein Rivendall , joka sai siis sekä CACIBin, että Eestin sertin. Vivatista tuli samalla siis Eestin muotovalio.
  VASTAKKASIEN SUKUPUOLEN PARAS,VSP, oli puolestaan Sukan Paahto-Papu . Myös Papu sai sekä Eestin sertin että CACIBin. Näin myös Papusta tulee Eestin muotovalio samalla, kun se saa viimeisen serttinsä Suomesta.


  Milou oli Karjaalla RYP 4

  Minski oli VSP Karjaalla

  Wolec oli Tuusulassa ROP

  Vivat oli Pärnussa ROP

  Papusta tuli viikonloppuna FIN & EST MVA


  KV KRAKOVA

  Krakovan kansainvälinen näyttely järjestettiin 24.06.2007
  Puolalaispoika Janne, Flinkbein DLA KONTEKST , oli tässä näyttelyssä VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS, VSP saaden sekä sertifikaatin, että CACIBin.


  Flinkbein Dla Kontekst


  17.06.2007 KV KOTKA
  Seuraavana päivänä, sunnuntaina 17.06 järjestettiin Kotkassa kansainvälinen näyttely. Tähän näyttelyyn olikin ilmoitettu hieman runsaammin polskeja. Päivä oli kuitenkin yhtä upea, kuin edellinenkin.

  Tällä kertaa RODUN PARAS, ROP, oli Flinkbein Wolec kera CACIBin
  TOISEKSI PARAS UROS, PU2, puolestaan Flinkbein Zupelny Sukces , kera vara-CACIBin. Näitä kahta herraa tuomari pyöritti ympäri ja edestakaisin ja seisotti ja pyöritti taas, ja huokasi viimein, että näitä kahta ei saisi kyllä tuoda yhtä aikaa samaan näyttelyyn, niin vaikea tämä päätös oli :-)
  NELJÄNNEKSI PARAS UROS, PU4, oli Flinkbein Atut.
  VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS , VSP oli tälläkin kertaa Cynia Moscic , kera CACIBin
  TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2, oli kohta 1-vuotissynttäreitään juhliva Riposta dla Flinkbein Kontekst, joka sai täältä kolmannen sertifikaattinsa.

  Aivan upeita kuvia koirista, näistä näyttelyistä kertyi CD:n verran.
  KIITOKSET TINTTI & KATA


  16.06.2007 HÄMEENLINNA
  Lauantaina 16.06.2007 järjestettiin kaikkien rotujen näyttely Hämeenlinnassa. Polskeilla tuomarivieras tuli tällä kertaa Norjasta. Kaurialan nurmikentällä vietimme oikein miellyttävän päivän.

  RODUN PARAS, ROP, Hämeenlinnassa oli Flinkbein Zupelny Sukces
  TOISEKSI PARAS UROS, PU2, puolestaan Cedr Moscic
  VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS , VSP oli Cederin siskolikka, Cynia Moscic , joka sai näin ollen myös viimeisen valionarvoon vaadittavan sertifikaattinsa, ja on nyt FIN MVA.
  TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2, tällä kertaa oli Flinkbein Swietny


  Milou Hämeenlinnassa

  Minski Hämeenlinnassa

  Wolec Kotkassa

  Cedr Moscic

  Flinkbein Atut


  08.06.2007 EUROOPANVOITTAJA-NÄYTTELY ZAGREB, KROATIA
  Euroopan Voittaja -näyttely 2007 järjestettiin tällä kertaa Kroatiassa, Zagrebissa . PON'it olivat kehässä perjantaina 08.06.2007, ja tuomarina toimi Jaroslav Matyjas.
  Vaikka itsellämme ei ollut tilaisuutta tänä vuonna osallistua tähän näyttelyyn, oli yksi Flinkbein koira kuitenkin edustettuna. Puolalainen Janne, Flinkbein DLA KONTEKST oli mukana näyttelyssä, esiintyen nuortenluokassa.
  Jannen menestys olikin aivan upea, sillä se oli TOISEKSI PARAS UROS, saaden Kroatian sertin, sekä vara-CACIBin. Myöhemmin Jannelle vahvistetaan CACIB, sillä ensimmäinen uros oli jo Kans MVA. Lisäksi Janne on myös V-ce Eu.Winner, vara-Voittaja .


  10.6.2007 R VEHMAA
  Vehmaalla järjestettiin ryhmänäyttely 10.6 erittäin lämpimän sään vallitessa. Näyttelypaikka oli joen rannalla sijaitsevan Rautilakeskuksen alueella.
  Näyttelyyn oli ilmoitettu Papu ja Wole, mutta Tiinan itsensä sairastuttua, Wolec ei päässyt osallistumaan tähän näyttelyyn. Papulle, Sukan Paahto-Papu , päivä oli kuitenkin upea, sillä se oli RODUN PARAS, ROP ja sai jo toisen serttinsä.


  Janne oli PU2 Euroopanvoitta-näyttelyssä


  Papu oli ROP Vehmaalla

  KUVIA LAGOTTO VAUVOISTA
  VIHDOIN JA VIIMEIN!!!
  Sivuille on nyt päivitetty paljon kuvia lagottopennuistamme.


  kuvia lagottolapsista


  LOHJA R
  Lohjalla järjestettiin ryhmänäyttely sunnuntaina 03.06.07. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen ja PON-kehä heti aamusta, joten aikaa jäi hurjasti paikallisten puutarhamyymälöiden koluamiseen, kirpputorilla käyntiin sekä myös auringonottoon (lue ihon polttamiseen).
  Päivä oli näyttelynkin puolesta oikein loistava, sillä
  RODUN PARAS, ROP oli Flinkbein Zupelny Sukces
  ja PU2, PARAS UROS KAKSI oli ensimmäistä kertaa valioluokassa kilpaillut Cedr Moscic .

  Miloun aivan loistava menestys jatkui ryhmäkehiinkin. FCI 1 ryhmässä Milou valitiin semifinaaliin kahdeksan parhaimman koiran joukkoon, ja lopulta Milou oli upeasti RYP 1 . Niimpä siitä sitten jatkettiin kisaa vielä hieman, ja lopulta tuloksena oli upeasti BEST IN SHOW 2 - sijoitus.


  Milou oli Lohjalla
  BEST IN SHOW 2


  EESTIN VOITTAJANÄYTTELY 2007
  03.06.07 Järjestettiin Tallinnassa, Eestin Voittajanäyttely -07.
  RODUN PARAS, ROP ja samalla myös EESTIN VOITTAJA 2007 Tallinnassa oli Flinkbein Wolec . Kotiintuomisina Wolella, CACIBin lisäksi, oli titteli ESTW-07 .

  PARAINEN 27.05.07
  Paraisilla oli kaikkien rotujen näyttely 27.05.2007. Päivä näyttelykentällä oli todella kuuma, mutta Wole, Flinkbein Wolec , jaksoi tsempata, ollen myös Paraisilla ROP, RODUN PARAS

  Pentutapaaminen 26.05.07
  Järjestimme pentutapaamisen Flinkbein E-pentueelle. Mukavasti olivat lapset päässeet paikalle, ja myös äiti-Fanny tuli katsastamaan lastensa voinnit.
  Pentutreffeistä aivan pikapuoliin tulossa kuvia sivuille.


  Wolec on nyt myös ESTW-07

  JA LISÄÄ NÄYTTELYTULOKSIA

  RAUMA 20.05.07
  Sunnuntaina 20.05 järjestettiin kaikkien rotujen näyttely Raumalla, ja polskeilla tuomarina oli Piotr Krol, Puolasta. Sinne suuntasimme neljän koiran voimin.
  ROP, RODUN PARAS oli puolalaisen tuomarin mielestä Flinkbein Wolec .
  VSP, VASTAKKASEN SUKUPUOLEN PARAS oli tällä kertaa Flinkbein Swietny .
  ROP VETERAANI, RODUN PARAS VETERAANI, sekä PU2, oli 10-vuotias Flinkbein Kompletny-Pon .
  Junioriluokassa kilpaileva 10,5 kk ikäinen Tija Riposta Dla Flinkbein Kontekst puolestaan oli PN 2, TOISEKSI PARAS NARTTU ja sai näin myös puolalaiselta tuomarilta sertifikaatin.

  KV APTUS, HELSINKI 19.05.07
  Launataina 19.05 oli Helsingissä kansainvälinen näyttely, Aptus-show. Tällä kertaa se järjestettiin Malmin jäähällissa.
  RODUN PARHAAKSI, ROP serbialainen tuomari valitsi Sukan Paahto-Papun.Papu ei olekaan käynyt näyttelyissä pitkään aikaan, mutta nyt tyttö oli kehittynyt ja karva saanut pituutta. Niimpä kotiintuomisina Papulla olikin ensimmäinen sert sekä ensimmäinen CACIB.
  VSP, VASTAKKASEN SUKUPUOLEN PARAS oli tällä kertaa Flinkbein Wolec , kera CACIBin.
  PU3, oli Flinkbein Atut .

  PENTUNÄYTTELY TAMPERE 17.05.07
  Helatorstaina, 17.05, järjestettiin Tampereella pentunäyttely, jonne ensimmäistä kertaa lähti ottamaan tuntumaa näyttelyihin Wolecin musta poika, Paavo.
  Paavo, Flinkbein Emblemat , käyttäytyikin hienosti, liikkui upeasti ja heilutteli pientä töpöään tuomarille. Kotiin Paavo sain iiison pokaalin, oltuaan ROP PENTU, RODUN PARAS PENTU


  Ottaa ne näyttelyt koville, Papu nukahti odotellessamme isoon kehään pääsyä


  Paavo kävi ensimmäisessä pentunäyttelyssä, ja oli ROP pentu

  MUUTAMIA NÄYTTELYTULOKSIA
  Kahtena viikonloppuna Flinkbein koirat ovat ehtineet piipahtaa peräti neljässä näyttelyssä hienoin tuloksin.

  HAMINA 13.05.07
  Haminassa järjestettiin viikonloppuna kaikkien rotujen näyttely, jossa ykkösryhmän koirat esiintyivät sunnuntaina 13.05. Myös Haminassa RODUN PARAS, ROP oli Flinkbein Wolec . Junioriluokassa kilpaileva 10,5 kk ikäinen Tija Riposta Dla Flinkbein Kontekst puolestaan oli Haminan näyttelyn VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS, VSP ja sai myös ensimmäisen sertifikaatin.

  HARJAVALTA, R 12.05.07
  12.05. Järjestettiin Harjavallassa ryhmänäyttely, jossa tuomarivieras tuli tällä kertaa Ruotsista.
  RODUN PARHAAKSI, ROP tuomari valitsi Flinkbein Swietnyn . ja
  RODUN PARAS VETERAANI, ROP VET, sekä PN2 oli Swietnyn emä Flinkbein Miedziany

  TURENKI, R 12.05.07
  Harjavallan näyttelyn kanssa samana päivänä, 12.05, järjestettiin Turengissa, koulun hiekkakentällä ryhmänäyttely. Turengissa RODUN PARHAAKSI, ROP valittiin Flinkbein Wolec . Tuulisen, pitkän päivän päätteeksi Wolec valittiin ryhmäkilpailuissa finaalliin, ja lopulta se sijoittui, ollen RYP 4 .

  PALVELUSKOIRATAPAHTUMA, HELSINKI 05.05.07
  Palveluskoiratapahtuma järjestettiin 05.05 Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla, Helsingissä. Osallistumisoikeus tähän näyttelyyn oli niillä roduilla, joilla oli pk-oikeudet vuonna 2006.
  RODUN PARAS, ROP,Tuomarinkartanonkin näyttelyssä oli Flinkbein Wolec


  Tia sai ensimmäisen sertin Haminassa


  Kupru oli ROP VET Harjavallassa


  Wolec oli RYP 4 Turengissa

  PENTUJA
  Ensimmäinen lagotto-pentueemme on syntynyt. Ylpeä isä on CRY OUT BISCOTTO ja onnellinen emä BUDOAR STELLA LUMINOSA. Pentuja on 4, tyttö ja poika oranssit - isän väriset, ja tyttö ja poika ruskeat - äidin väriset.
  Lisää tietoja yhdistelmästä ja pennuista LAGOTTO/PENTUJA sivuilla.
  .

  .

  SSKY VUODEN PARHAAT
  SSKY:n, SUOMEN SEURAKOIRAYHDISTYS RY:N (SSKY on koko maan kattava rotujärjestö, jonka jäseniä ovat rotua harrastavat yhdistykset, rotuyhdistykset ja henkilöjäsenet, myös Suomen PON-kerho ) yleiskokouksessa on jälleen jaettu kiertopalkinnot SSKY:n vuoden parhaille koirille ja vuoden parhaalle kasvattajalle.
  Näitä kiertopalkintoja tavoitteli SSKY:n alaisten rotujen (joita on 51 eri rotua), koirat. "Vuoden Voitokkain narttu sekä Vuoden Voitokkain uros, Vuoden Voitokkain Veteraani -arvon voittaa koira, joka on parhaiten menestynyt Suomessa pidetyissä SKL-FKK:n sääntöjen mukaan järjestetyissä kansainvälisissä, kaikkien rotujen ja ryhmänäyttelyissä sekä SSKY:n erikoisnäyttelyissä, ja jonka omistaja on Suomen kansalainen ja SSKY:n jäsen sekä rotu kuuluu rotujärjestömme alaisuuteen."

  VUODEN PARAS UROS-kilpailussa kolmantena, oli PON Flinkbein Wolec ,
  VUODEN PARAS NARTTU-kilpailussa toisena, oli PON Flinkbein Swietny ,
  VUODEN PARAS VETERAANIUROS-kilpailussa toisena, oli PON Flinkbein Kompletny-Pon ,
  VUODEN PARAS KASVATTAJA-kilpailun VOITTI, jo NELJÄNNEN kerran peräjälkeen, kennel Flinkbein.

  .

  -kennel oli jo neljännen kerran peräjälkeen SSKY:n vuoden kasvattaja

  KV LAHTI
  Lahden kansainvälisessä näyttelyssä 29.04.2007, näytillä jälleen kolme Flinkbein kasvattia sekä puolanpoika Cedr, ja poikien joukkoon hieman naiskauneutta tuomassa 10-kuukautinen Tija :-)
  RODUN PARAS, ROP Lahdessa oli Flinkbein Wolec ,kera CACIBin.
  RODUN PARAS VETERAANI, ROP VET, sekä TOISEKSI PARAS UROS, PU2 Flinkbein Kompletny-Pon .
  KOLMANNESKI PARAS UROS, PU3 oli Cedr Moscic . Ceder sai viimeisen valionarvoon vaadittavan sertrifikaatin Lahdesta ja on nyt sekä Suomen muotovalio, että Eestin muotovalio. Lisäksi Cedr sai vara-CACIBin, mutta koska Wolec on jo kansainvälinen valio, siirtyy CACIB Cederille.
  Flinkbein Atut oli VALIOLUOKAN TOINEN, ERI2
  Nartuissa 10-kuukautinen Tija, Riposta Dla Flinkbein Kontekst esiintyi junioriluokassa, ollen junioriluokan voittaja, ERI1 .
  Päivän päätteeksi käytiin vielä pyörähtämässä ryhmäkehissä. Wolec nousi semifinaaliin, 6 parhaimman ykkösryhmän koiran joukkoon, "mutta enempään ei komeus tällä kertaa riittänyt" .


  Ceder on nyt FIN & EST MVA
  kuva: Nadja Nikko

  OPOLE 28-29.04.
  Hyvin jatkuu puolalaistuneen Jannen näyttelyura. Opolen kansinvälisessä näyttelyssä 28-29.04, Janne, Flinkbein Dla Kontekst,oli poslkien ROP JUNIORI sekä koko näyttelyn BEST IN SHOW JUNIORI


  uusia päivityksiä
  Kukan, Stokrotka Hajko-Nerita, sivuille on päivitetty muutama uusi kuva.
  Lisäksi Suomen PON-kerhon ulkoilupäiviltä löytyy kuvia ULKOILUPÄIVÄT07 - sivuilta. Siellä on myös muutama uusi kuva Pirkosta ja Zepestä


  Pirkko kokeili uimista

  KV VAASA 14.04.2007
  Vaasan kansainvälinen näyttely oli vain viikkoa Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyn jälkeen, eli 14.04.07. Polskeja oli Vaasassa melkein sama määrä, kuin viikkoa aiemminkin, mutta Flinkbein-kasvatteja oli mukana vain kolme.
  Romanialainen tuomari, Petru Muntean, valitsi :
  ROP, RODUN PARAS Flinkbein Wolec , sekä CACIB ja
  VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS Flinkbein Swietny kera CACIBin.
  Narttujen sertin nappasi Figiel Hajko-Neritan tytär, Zalotnican Babble Bear, joka oli PN2, TOISEKSI PARAS NARTTU . ONNEA !!


  KV VAASA, Wolec ROP

  LAPPEENRANTA 08.04.2007
  Lappeenrannan näyttely järjestetiin (tänäkin vuonna) pääsiäis-sunnuntaina, nyt 08.04.07. Tiedossahan se on, että näyttelypaikka ei ole niitä kaikkein lämpimimpiä, sillä tämä näyttely järjestetään jäähallissa. PON-kehä oli harjoitushallissa, jossa on kylmä jää alla. Mutta miten sinne aina varaa liian vähän vaatetta päälle....
  Lappeenrannassa
  PARAS UROS 2, PU2 oli Flinkbein Atut
  PARAS UROS 3, PU3 oli Flinkbein Wolec
  PARAS UROS 4, PU4 oli Vivat Flinkbein Rivendall . Vivat kilpaili tässä näyttelyssä ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, ja sai myös serttin avoimesta, joka siis samalla oli viimeinen muotovalion arvoon vaadittava sertifikaatti. Vivat on nyt siis FIN MVA
  ROP VET, RODUN PARAS VETERAANI oli Flinkbein Kompletny-Pon . Pompula nostettiin ryhmäkilpailuissa, BIS VETAARNIN valinnassa, semifinaaliin, 8 parhaimman veteraanin joukkoon, mutta sijoitusta 4 joukkoon ei tällä kertaa Pompulalle tullut.

  "Naiskauneutta" poikajoukkoomme toi juuri junioriluokkaan kilpailemaan päässyt Riposta Dla Flinkbein Kontekst, joka ihka ensimmäisessä näyttelyssään oli upeasti PARAS NARTTU 2, PN2, saaden heti vara-sertifikaatin.
  PIKKU-TIJALLA OLI SIIS TOSI HIENO NÄYTTELY-URAN ALOITUS !!!
  .


  Masi oli Lappeenrannassa PU2


  Vivat sai Lappeenrannassa viimeisen sertifikaatin ja on nyt FIN MVA

  KV TAMPERE 25.03.07
  Tampereen kansainvälinen näyttely pidettiin kauniissa kevätsäässä 25. maaliskuuta. Näyttelyhallissa tosin tilaa oli vähän ja kehäkin oli tavallista pienempi, mutta onneksi polskit ovat sosiaalista porukkaa ja hyvin kaikki mahduttiin kehään :-)
  ROP, RODUN PARAS oli tällä kertaa Flinkbein Swietny ja
  VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS Flinkbein Zupelny Sukces.
  Flinkbein Wolec oli tällä kertaa PU3, KOLMANNEKSI PARAS UROS ja
  Flinkbein kasvattajaryhmä oli ROP KASVATTAJARYHMÄ.


  VUODEN 2006 PARHAAT
  Suomen PON-kerho jakaa vuosittaisen kevätkokouksen yhteydessä kiertopalkinnot edellisen vuoden parhaille koirille. Kisaan lasketaan mukaan viiden parhaimman tuloksen pistemäärät. Pokaalit jaetaan parhaille NÄYTTELY-PON UROS / NÄYTTELY-PON NARTTU / VETERAANI-PON UROS / VETERAANI-PON NARTTU / TOKO-PON / AGILITY-PON / MEGA-PON / KÄYTTÖ-PON.

 • PARAS NÄYTTELY-PON UROKSET
   1. Flinkbein Wolec
   om. Tiina Heino, T.Tuohilampi
   2. Flinkbein Zupelny Sukces
   om. Christina Drake,T.Tuohilampi
   4. Flinkbein Atut
   om. Petri Laaksonen & Päivi Laukkanen
   7. Vivat Flinkbein Rivendall
   om. Maija Bragge & T.Tuohilampi
   10. Cedr Moscic
   om.Tatu Tenhunen, Christina Drake, T.Tuohilampi
   11. Flinkbein Srebro
   om. Christina Drake
 • PARAS NÄYTTELY-PON NARTUT
   1. Flinkbein Swietny
   om. Minna Perttula
   2. Flinkbein 'Zrenica
   om.Taija Tuohilampi
   3. Flinkbein Calciem Dobra
   om. Taina Vartiala , T.Tuohilampi
   12. Sukan Paahto-Papu
   om.T.Tuohilampi
 • PARAS VETERAANI-PON UROKSET
   1. Flinkbein Kompletny-pon
   om. Maija Bragge, T.Tuohilampi
 • PARAS VETERAANI-PON NARTUT
   3. Wiklina z Wielgowa
   om. T.Tuohilampi
 • PARAS AGILITY-PON
   2. Flinkbein Elita
   om. Tommi Raita-aho
 • PARAS TOKO-PON
   3. Flinkbein Calciem Dobra
   om. Taina Vartiala, T.Tuohilampi

 • Flinkbein Wolec

  Flinkbein Swietny

  Flinkbein Kompletny-Pon

  Flinkbein Zupelny Sukces

  Flinkbein 'Zrenica

  Flinkbein Calkiem Dobra

  JANNE PL JUNIORIVALIO
  Janne, Flinkbein Dla Kontekst, on saanut Katowicen kansainvälisestä näyttelystä, viimeisen PUOLAN JUNIORI VALIOon vaadittavan sertifikaatin.
  Janne oli Katowicessa sekä JUNIORIVOITTAJA että RODUN PARAS JUNIORI.

  Jannen omat sivut ovat valmistuneet UROKSIA -osioon.


  JANNE NÄYTTELYISSÄ
  Puolassa asuva Janne, Flinkbein Dla Kontekst, on käynyt ahkerasti näyttelyissä.

  Helmikuussa 2007 Janne kävi näyttelyssä Venäjällä, MOSKOVASSA , jossa järjestettiin kaksipäiväinen näyttelytapahtuma. Näyttelyt järjestettiin 24.02 ja 25.02, kun Janne-poika itse oli täyttänyt 15 kk juuri edellisenä päivänä, eli 23.02, ja pääsi näinollen ikänsä puolesta aivan ensimmäistä kertaa kilpailemaan myös CACIBeista.
  Janne olikin molempina päivinä ROP, RODUN PARAS ja kotiintuomisina pojalla oli tittelit Champion of Russia ja Champion of RKF,sekä 2 x CACIB ja 2 x sert. Tämä on ainoa näyttely Venäjällä, jossa jo yhdellä sertifikaatilla tulee valioksi, vaikkei vielä olisikaan kotimaan valio.

  11.03.2007 oli näyttely Puolassa, JAROSLAWissa , jossa Janne kilpaili junioriluokassa, ollen sekä ROP JUNIORI että koko RODUN ROP.


  UUSITUT SIVUT
  Sivujen ulkoasu on hieman muuttunut. Tutun valikon löydät nyt sivun yläosasta. Kutakin sanaa klikkaamalla pääset valikon sivuille. Täältä löydät samat tiedot, mitkä sivuvalikostakin löytyivät.
  Sivujen ulkoasusta voi laittaa minulle palautetta tulemaan ...
  .


  RYHMÄNÄYTTELY TUUSNIEMI 24.02.2007
  Helmikuun lopulla järjestettiin Tuusniemellä ryhmänäyttely, jossa RODUN PARHAAKSI, ROP ruotsalainen tuomari valitsi Flinkbein Wolec'in.
  Illan päätteeksi ryhmäkilpailuissa Wolec nousi finaaliin asti, ja oli lopulta RYP 4

  CHAMPION of CHAMPIONS & VETERAN of VETERANS / UUSIA UPEITA KUVIA

  Tälle sukulinjalle kutsuja, tähän upeaan Galaan, on tullut jo NELJÄSSÄ SUKUPOLVESSA:
  Rola -> Flinkbein Czary -> Flinkbein Kompletny-Pon -> Flikbein Swietny ja Wolec

  Toivottavasti Minskin ja Wolecin omat lapset jonain päivänä jatkavat tätä kutsujen sukulinjaa :-)

  LISÄÄ TIETOA JA UPEITA KUVIA voit käydä katsastamassa TÄHTIHETKIÄ-osiosta, ja sieltä sivuilta

  CHAMPION OF CHAMPIONS .

  CHAMPION of CHAMPIONS & VETERAN of VETERANS

  Vuoden 2006 voitokkaimpien näyttelykoirien kunniaksi järjestettiin taas tänäkin vuonna Champions of Champions & Veteran of Veterans Gala. Galan paikka oli tällä kertaa Fur-centerin tilat Vantaalla, ja ajankohta lauantai 10.02.2007.
  Tänäkin vuonna kutsun Gaalaan oli saanut kaksi polski owczarek nizinnyä - isä ja poika.

   kutsun VETERAN OF VETERANS kilpailuun sai
   KANS & FIN & EST & LV MVA, V-99,-00 BALTW-99, BALTW-00, ESTW-99,ESTW-00, WW-2000 Flinkbein Kompletny-Pon

   Kutsun CHAMPION of CHAMPION’s -kilpailuun sai
   JV-03, EJW-04, BALTW-04,-05,-06, LTUW-05,-06, ESTW-05, RKFW-05, SW-05, PMW-05, W-06 KANS & FIN & EST & LTU & LV & BALT & RUS & BLR & S & N & BALT MVA
   Flinkbein Wolec
   Molempien koirien menestys Gaalassa oli aivan MAHTAVAA !

   Kompletny-Pon, "Pompula", nousi Veteran of Veterans –kisassa
   2 parhaimman parin joukkoon,
   eli koko VETERAN OF VETERANSA-KISAN 4 PARHAIMMAN VETERAANIKOIRAN JOUKKOON !!!!

   Myös Wolecin menestys 72 Champion koiran joukossa oli loistavaa,
   8 PARHAIMMAN PARIN JOUKKOON,
   eli 16 parhaimman koiran joukossa
   .
  ONNITTELUT MAHTAVASTA SUORITUKSESTA
  MAIJALLE & POMPULALLE
  TIINALLE & WOLELLE


  Pompula esi-arvostelussa


  Wolec esi-arvostelussa

  WOLEN JA FANNYN PENNUISTA RUNSAASTI UUSIA KUVIA

  Wolen ja Fannyn pennut löytyvät nyt sivuilta osiosta NUORET TÄHDET .
  Sivuille on lisätty myös erittäin runsaasti aivan uusia kuvia 7 ja 8 viikon ikäisinä kuvatuista pennuista.

  Pentusivuilta löydät uusia tulevaisuudensuunnitelmia tälle vuodelle.
  .

  KV TURKU 27.01.2007

  Turun kansainvälinen näyttely, tamminäyttely, järjestettiin tänä vuonna 27.01.07. Sinne olikin, monenlaisten sattumusten summana, ilmoitettu tällä kertaa ainoastaan kaksi Flinkbein kasvattia, joten kasvattajaryhmääkään emme siis saaneet kokoon. Vaikka itsekin olin vain yleisönä ilman koiraa, oli näyttelypäivä kuitenkin oikein mukava, kiitokset kaikille mukana olleille.

  • Flinkbein Swietny ,
   oli upeasti ROP, ROTUNSA PARAS , ja
  • Flinkbein Wolec
   tällä kertaa VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS .
  Pentuluokassa hienosti esiintyivät Figiel Hajko-Neritan pennut :
  • Sukan Q-tar om.M.Kanko, ROP PENTU
  • Zalotinican Babbble Bear om.A.Penttilä PEK 2 PENTU

  LAHTI 14.01.2007
  Flinkbein koirien näyttelyvuoden 2007 aloitti MASI, Flinkbein Atut , joka Lahden ryhmänäyttelyssä, oli upeasti ROP, ROTUNSA PARAS .

  Ryhmäkilpailuissa Masi selvitti tiensä semifinaaliin, mutta vaikka ensimmäinen ryhmäsijoitus menikin aivan hiuksenhienosti ohi, oli sijoitus - 6 joukossa ryhmäkehässä - aivan mahtava näyttely-vuoden avaus.
  ONNEA Masi ja Päivi !!!

  06.01.07 Kajaanin KV näyttelyssä tekivät ensiesiintymisensä näyttelykehiin Figiel Hajko-Neritan pennut :
  ROP PENTU Sukan Q-tar om.M.Kanko,
  VSP-PENTU Zalotnican Bright Beggar om. M.Pekkala ja J.Hakkarainen ja
  PEK 2 PENTU Zalotinican Babbble Bear om.A.Penttilä

  ONNEA PENTUSILLE HIENOSTA NÄYTTELY-URAN AVAUKSESTA !!!
  .


  Masi oli ROP Lahdessa, ja sijoittui ryhmäkehissä 6 joukkoon

  PENNUISTA UUSIA KUVIA
  PENTUJA-sivuille on lisätty runsaasti uusia kuvia pennuista.

  Hauskaa Joulua ja Iloista Uutta Vuotta
  Kaikille kasvattieni omistajille sekä ihan kaikille PON ja Lagotto -faneille,
  sekä ONNEA JA MENESTYSTÄ ja LOISTAVIA TÄHTIHETKIÄ myös vuodelle 2007.

  ERITYISET KIITOKSET
  menneestä, vallan upeasti kuluneesta vuodesta 2006
  AIVAN KAIKILLE KASVATTIENI OMISTAJILLE,
  sekä kaikille ystävilleni kotimaassa ja ulkomailla, jotka ovat olleet kanssani jakamassa näitä onnenhetkiä ja tekemässä tästäkin vuodesta niin ikimuistoista !!!

  .