FIN & EST MVA
SUKAN PAAHTO-PAPU

"Papu "


 
 • syntynyt 20.01.2005
 • isä:Scheffelfältets Lucky Luke
 • emä: Sukan Nami-Nami
 • kasv. Mirva Kanko
 • om. Taija Tuohilampi

 • valko-bees,
 • puolipitkä häntä
 • sukutaulu

  Sukan Paahto-Papu, 2v,5kk


 •  Papu saapui joukkoomme ilostuttamaan arkeamme vuoden 2005 alussa.
  Joskus olen tullut miettineeksi, josko polskiin olisi jossain kehityksen alkuvaiheessa eksynyt hiukkasen kissaa, niin taitavasti ne käyttävät etutassujaan tarttumaotteeseen. Papun kasvua seuratessa ongelmat ovat löytäneet ratkaisun, APINAAHAN näissä onkin mukana !!!

  Varsinainen ILOPILLERI Papu on ollut jo vauvasta asti, sen puolipitkä häntä huiskaa jatkuvasti ja aktiivista menoa ja meinikiä riittää ihan muillekin jakaa. Eikä Papu ole ihan niitä kaikkein hijaisimpiakaan....

  Myös Papun, kuten niin monen PON-palleron, ensiesiintyminen näyttelykehissä on tapahtunut PON KATSELMUKSESSA , Sipoossa. Papulla tämä tapahtui 21.08.2005, ja tuomarina toimi Ruotsalainen Annemarie Thomassen. Papu oli narttupentujen kolmas, ja lopulta kaikkein pentujen BEST IN SHOW 8.

  Seuraava kehässä käynti tapahtuikin sitten jo "virallisissa luokissa", eli niukinnaukin 9kk ikäisenä SSKY ERIKOISNÄYTTELYSSÄ 23.10.2005, Hyvinkäällä, jossa tuomarina toimi Puolalainen Ewa Buklad.
  Täällä Papu oli luokkansa nuorimpina junioriluokan toinen, ERI2.

  Papun seuraavaan näyttelyssäkäyntiin sitten vierähtikin hieman aikaa, se nimittäin tapahtui vuoden 2006 PON KATSELMUKSESSA , 19.08.2006, loppukesän helteisessä säässä. Tuomarina toimi Elena Ruskovaara. Papu osallistui alle 2v. narttujen luokkaan, tullen luokassaan toiseksi. Narttujen kilpailuluokassa Papu oli PN5, ja lopulta BEST IN SHOW 9.
  Sukan Paahto-Papu, juuri 9kk, 23.10.2005

  Kesän 2006 aikana Papu aloitti agilitykurssin. Se tuntuikin olevan tämän vilkkaan neitosen aivan oma laji !!
  Mikään ei Papua pelottanut, ei edes puomi. Niimpä se muutaman kerran kesän aikana putosikin puomilta alas liian vauhdin seurauksena, mutta uudelleen kiivettiin puomille aivan samaa vauhtia.

  Syksyllä 2006 kokeilimme kesän aikana opittuja taitoja osallistumalla PON AGILITYMESTARUUSKILPAILUIHIN, ALOITTELEVIEN KOIRIEN LUOKKAAN. Aloittelevien luokassa ei ratkaise aika, vaan radan virheettömyys. Suorituksia ei hylätä, vaan hylkäämisen sijasta koirakolle lisättään aina 10 virhepistettä.Kisassa Papu sijoittui kuudenneksi, ajalla 79,46s tulos: 25 virhepistettä
  Agilitykisojen jälkeen, samalla kentällä, järjestettiin myös PON-KERHON TOKO-MESTARUUSKILPAILUT, hihnaluokka. Meillä ei ollut tarkoitus mennä Papun kanssa toko-kisaan ollenkaan, mutta kentällä sitten innostuimme kokeilemaan sitäkin. Toko-liikkeitä ei Papun kanssa ole harjoiteltu ollenkaan, ja otimmekin ennen kisan alkua tienpätkällä pienen seuraamisharjoitelman.Tokokisassa Papu tuli jaetulle toiselle sijalle, pistein 93,5p.

  17.09.06 Hyvinkäällä järjestettiin ryhmänäyttely, jossa mukana olivat tällä kertaa Vivat ja Papu. Tässä näyttelyssä Papu oli TOISEKSI PARAS NARTTU, PN2 ja sai vara-sertin.
  Sunnuntaina 01.10, Hyvinkäällä järjestettiin SSKY ERIKOISNÄYTTELY , joka oli myös Polskien erikoisnäyttely. Tuomarina oli Puolalainen Tomas Borkowski. Täällä Papu kilpaili nuortenluokassa, ollen luokassaan ERI 5.
  07.10.2006 innostuimme lähtemään Oulun kansainväliseen näyttelyyn. Poikajengin sulostuttaja, Sukan Paahto-Papu, oli PARAS NARTTU 2, PN2, ja sai sekä vara-sertin, että vara-CACIBin

  Talven 2006/2007 aikana kävimme perjantaisin Unan ja Papun kanssa treenailemassa agia Vantaalla hallissa, ja nyt kesän tullen jatkamme taas ulkokentällä agilitykurssilla.


   Talven aikana Papu on aikuistunut ja saanut huomattavasti lisää karvaa. Niinpä sitten mieli teki taas lähteä kokeilemaan näyttelyihin.

  Seuraava koitos olikin kansainvälinen näyttely, APTUS, HELSINKI 19.05.07. Ihan huono ei tämä näyttely Papulle ollut, sillä serbialainen tuomari valitsi Papun RODUN PARHAAKSI, ROP. Kotiintuomisina Papulla olikin ensimmäinen sert sekä ensimmäinen CACIB.

  Seuraavaan näyttelyyn lähdimme Vehmaalle. Se puolestaan oli hieman pienempi, ryhmänäyttely. Helteisen päivän odottelimme omenapuun alla kehään pääsyä, eikä turhaan. Papu oli täälläkin RODUN PARAS, ROP, ja näin tuli toinen sertti.

   
    Kesä/heinäkuun vaihteessa -07 Papulla olikin 2 näyttelyä saman viikonloppuna. Päätimme lähteä Papun ja Vivatin kanssa Eestiin, Pärnun kansainväliseen näyttelyyn. Se osoittautuikin hyväksi päätökseksi, sillä Papu oli siellä VSP, VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS , ja sai sekä Eestin sertin, että ensimmäisen ulkomaan CACIBin.
  Seuraavana päivänä Papu osallistui Karjaan KV näyttelyyn 01.07. missä Papu oli hienosti PARAS NARTTU 2, PN2 ja sai viimeisen valionarvoon tarvittavan sertin sekä vara-CACIBin joka siirtyy Minstiltä. Näinollen Papusta tuli Suomen ja Eestin muotovalio, FIN & EST MVA !