Pikkukuvat saat suurennettua niitä klikkaamalla, tai voit katsoa vierestä esityksen kuvista

Tätä on
Tervetuloa tutustumaan polski owczarek nizinny
ja lagotto romagnolo -arkeemme

  Olemme "pitkän linjan koiraihmisiä” ja niinpä koirien kanssa touhuilusta on tullutkin jo enemmän elämäntapa kuin vain pelkkä harrastus. Arjen suuriin ja pieniin tapahtumiin suuntaamme koirien kanssa. Tällaisia ovat mm. kesälomamatkat - no ulkomaille näyttelyihin tietenkin - tai iltapukujuhlat koirien kanssa ( Champion Gaala) :-)

  Asumme koiriemme kanssa pienessä Lepsämän kylässä, keskellä maalaismaisemaa, vanhassa 1 1/2 -kerroksisessa omakotitalossa. Pihapiirimme on nykyisen mittapuun mukaan "suuri". Iso osa pihaa on nurmikkoa, mutta talon läheisyydessä on myös kukka istutuksia, jotka koiramme - ihme kyllä - jättävät rauhaan.
  Koirat elävät kanssamme perheenjäseninä, emme omista erillisiä kennelrakennuksia tai muunlaisia kenneltiloja. Pihassakin on ainoastaan yksi tarha - hätätapauksia varten. Muuten koiramme saavat oleskella suurella pihallamme vapaana.
  Koko tonttimme on aidattu ja pihaan johtaa valkoiseksi maalattu portti. Joskus tosin "portin toisella puolella häärivät kuvaajat" kiinnostavat koiria, niin että portin ali on kurkistettava.

  Koiraharrastukseni olen aloittanut varsinaisesti saksanpaimenkoirilla, vaikka muita koiria oli kotona jo ennen sitä. Ensimmäinen PON tuli taloon vuonna 1989, ja sitä kautta tutustuin myös lagotto romagnolo-rotuun. Ensimmäinen lagotto tuli minulle Italiasta vuonna 1999 ruotsalaisten PON-tuttavien avustamana.
  Olen PON-rotujärjestömme perustajajäseniä, ja ollut aktiivisesti mukana yhdistyksemme toiminnassa jo aivan sen perustamisesta, vuodesta 1989, alkaen. Suomen PON-kerho onkin myöntänyt minulle pitkäaikaisesta työstäni yhdistyksessä sekä kultaisen kunniamerkin että kerhon viirin.

  Vuolasvirta –palkinnon Polski owczarek nizinnyn ansiokkaasta kasvatustoiminnasta sain vuonna 1999. Tämän palkinnon myöntää SKL-FKK korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille kasvattajille. Aikaisemmin olen saanut ko. palkinnon myös kasvattamilleni saksanpaimenkoirille. Palkintoni jakotilaisuudessa olin ainoa, joka on saanut Vuolasvirta -palkinnon kahdelle rodulle.
  Puolan PON-kerhon esittämä ja Puolan Kennelliiton PON-jaoston myöntämä kunniakirja aikaansaannoksista polski owczarek nizinny rodun hyväksi tehdystä kehittämisestä ja edistämisestä myönnettiin minulle syyskuussa 2007. Tässä arvokkaassa jakotilaisuudessa Puolassa, sain lisäksi kunnian vastaanottaa Puolan PON-kerhon kultaisen ansiomerkin.

  Kotonamme asustaa joukko PONeja sekä tällä hetkellä kaksi lagotto-tyttöä. Omissa kodeissaan muualla, joko yhteisomistuksessa tai sijoituksessa on myös koiria.
  Harrastuksiimme kuuluu erittäin suurena osana koiranäyttelyt, mutta harrastan koirieni kanssa myös perustarpeiksi tokoa sekä nykyään lisäksi agilityä, josta onkin tullut jo suhteellisen tärkeä osa koirieni ja minun elämää.

  Kasvatustyössäni tärkein tavoitteeni on kasvattaa kaikilta osiltaan rotumääritelmän mukaisia terveitä, hyvärakenteisia ja luonteisia polski owczarek nizinnyjä, koiria jotka ovat huippulaatua myös rodun kotimaassa, Puolassa. Tavoitteeni on kasvattaa koiria, joiden kanssa on mukava harrastaa koiraurheilua missä tahansa lajissa - ja koiranäyttelythän ovat yksi osa sitä - mutta jotka sopivat myös perhekoiriksi.Samat määreet tietenkin pätevät myös lagotto romagnoloon, tavoitteeni on terveen, hyväluonteisen ja rodunomaisen tyypin ylläpito. Jalostukseen käytän tutkittuja ja rotuyhdistyksen jalostussuositukset täyttäviä yksilöitä. Koirani ovat myös näyttelyissä palkittuja.

  Pennut syntyvät ja kasvavat kotiympäristössä, ensimmäiset elinviikkonsa rauhallisemmassa ympäristössä makuuhuoneessa, jonka jälkeen ne siirtyvät olohuoneen puolelle tutustumaan normaaliin kotielämään ja tottumaan muiden koirien läsnäoloon. Sanomattakin on selvää, että pentumme lähtevät uusiin koteihinsa madotettuina, tunnistusmerkittyinä ja laajojen hoito-ohjeiden kanssa. Lisäksi uusien omistajien toivon tietenkin innostuvan eri harrastusmuodoista koiriensa kanssa, mutta kaikkein tärkeintä on, että pennut saavat kodin, jossa niille riittää aikaa ja hyvää hoitoa.

  Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää koiristani ja kasvatustyöstäni ja näistä persoonallisista roduista, ota ihmeessä yhteyttä. Kerron mielelläni lisää suunnitelmistani.

  Paljon työtä, uusia ystäviä, miljoonakertaisesti onnea ja ikimuistoisia hetkiä on harrastukseni minulle antanut. Jotkut tapahtumat ovat kuitenkin nousseet ylitse muiden, todellisiksi TÄHTIHETKIKSI . Näiltä sivuilta löydät joitakin näistä huippuhetkistä !!!
  Toivon, että vihdyt sivuillani ja nautit koirieni ja kasvattieni esittelyistä, yhtä paljon, kuin minä nautin niiden kanssa harrastamisesta.

  Taija

    Tässä vielä pikalinkkejä muutamille sivuilleni

 •   PUOLAN KENNELLIITON KULTAINEN ANSIOMERKKI
 •   PUOLAN PON-KERHON KUNNIAKIRJA JA KULTAINEN ANSIOMERKKI
 •   VUOLASVIRTA-palkinto
 •   BEST IN SHOW, PUOLA
 •   Champion of Champions
 •   Vuoden parhaat